Національна асоціація Адвокатів України

До 21 вересня 2023 року усі адвокати зобов’язані зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС)

9706b8462065892088b928c3a7118759

Нагадуємо, що 21 липня 2023 року набрав чинності Закон від 29.06.2023 № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами». Закон вводиться в дію через 90 днів з дня його опублікування.

Нові редакції ст. 6 Господарського процесуального кодексу, ст. 14 Цивільного процесуального кодексу та ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства передбачають, що адвокати зобов’язані зареєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Електронний кабінет ЄСІТС – це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі), за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу.

Зареєструватися у ЄСІТС мають усі адвокати, хто здійснює адвокатську діяльність. Згідно із рішенням Ради адвокатів України від 11.08.2023 при реєстрації у ЄСІТС адвокати зобов’язані вказувати електронну адресу, зазначену ними в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Рада адвокатів Хмельницької області готова надати необхідну технічну допомогу з реєстрації кабінетів у ЄСІТС за зверненнями адвокатів, які цього потребують.


Рада адвокатів Хмельницької області © 2015.