Національна асоціація Адвокатів України

До уваги адвокатів!

04 жовтня 2021 року відбулась робоча зустріч Голови Ради адвокатів Хмельницької області Наталії Вагіної, Голови Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Оксани Барилюк та Начальника ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» підполковника внутрішньої служби Руслана Сухораба.

На даній зустрічі обговорювались проблемні питання забезпечення реалізації прав адвокатів під час відвідування ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор», досягнуто домовленостей щодо подальшої взаємодії ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» та органів адвокатського самоврядування Хмельницької області, окреслено шляхи вирішення проблемних питань.
Досягнуто домовленостей щодо забезпечення можливості адвокатам очікувати оформлення дозвільних документів, необхідних для зустрічей з клієнтом, в приміщенні ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор», з врахуванням площі приміщення та санітарно-епідемічних вимог, в кількості трьох адвокатів одночасно.

При плануванні відвідування СІЗО радимо адвокатам враховувати об’єктивні фактори, зокрема те, що в кінці кожного місяця та в кінці кварталу збільшується кількість відвідування ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» працівниками правоохоронних органів – слідчими, прокурорами, що в свою чергу призводить до зменшення кількості вільних слідчих кабінетів, у яких відбуваються зустрічі з особами, які утримуються в СІЗО.

Звертаємо увагу на те, що в приміщенні ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» працює буфет, де адвокати, очікуючи побачення з підзахисними, можуть придбати смачну каву та гарячий чай.

У випадку виникнення проблемних питань при відвідуванні ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор», для оперативного реагування, ви можете звертатись за телефоном +380974623909 до голови Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Оксани Барилюк.
Бажаємо усім плідної професійної діяльності. Стоїмо на захисті ваших прав.


Рада адвокатів Хмельницької області © 2015.