Національна асоціація Адвокатів України

03 березня 2020 року, відбулось навчання працівників блоку превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області з тематики

Сьогодні, 03 березня 2020 року, відбулось навчання працівників блоку превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області з тематики: «Запобігання порушенням прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності».

Таке навчання було проведено у зв’язку із зверненням до Національної поліції України голови Національної асоціації адвокатів України Ізовітовоі Л.П. щодо зростання тиску на адвокатуру, що загрожую стану дотримання прав людини в Україні.

До проведення навчальних заходів була залучена рада адвокатів Хмельницької області, представники від якої виступили перед поліцейськими із доповідями про права адвокатів. Зокрема, голова комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при раді адвокатів Хмельницької області Барилюк О.А. розкрила питання професійних прав адвокатів, змісту та необхідності дотримання гарантій адвокатської діяльності, наголосила на відповідальності за порушення таких прав та гарантій. Представник в Раді адвокатів України від Хмельницької області Каденко О.О. розповіла присутнім про процесуальні права адвокатів, а також про етичні складові взаємодії поліцейських та адвокатів. Навчання пройшло в теплій атмосфері жвавого обговорення актуальних питань дотримання прав адвокатів та практичних аспектів реалізації процесуальних можливостей адвокатів. Всі присутні дійшли до висновку про необхідність побудови взаємодії поліцейських та адвокатів на засадах взаємоповаги та взаємоввічливості.

2020-03-04 13.03.28


Рада адвокатів Хмельницької області © 2015.